Sistemlerimiz

FİLTRASYON SİSTEMLERİ

Filtrasyon Sistemleri; İçme suyu, kullanma suyu, kuyu suyu, deniz suyu arıtma sistemlerinde, suda bulunabilecek katı maddeleri, tortuyu, kötü tat ve kokuları, bulanıklığı ve diğer partikülleri uzaklaştırma için kullanılır. Bu sistemin ikinci görevide kendisinden sonra konumlandırılacak olan sistemleri korumasıdır. Multimedia filtre sistemi granülometri dereceleri farklı, birden fazla katmanın gövde içine yerleştirilmesi ile oluşturulur.

Filtrasyonu iyi yapılmış bir sistemde diğer arıtma filtrelerine gidecek yük minimize edileceğinden ekipmanların ömrü uzatılmış ve verimliliği arttırılmış olur. Filtrasyon Sistemleri, ihtiyaçlarınızı karşılayacak çeşitli kapasiteler ve hızlar için en uygun çözümü sunmaktadır. İşletim rahatlığı ve servis desteği ile optimum süre çalışırlar. İyi yataklanmış ve yüzey hızı kirlilik yüküne uygun seçilmiş bir sistemin hassasiyeti 15 – 20 mikronun altındadır. Sistem çalışırken süzülerek filtre katmanları arasında tutulan partiküller, geri yıkama periyodunda deşarj edilerek filtre malzemesinin temizlenerek multimedianın tazelenmesi sağlanır.

YUMUŞATMA SİSTEMLERİ

Su yumuşatma sistemleri zamanlı olarak ayın ya da haftanın istediğiniz gün ve saatinde hiçbir müdahale gerektirmeden yenileme işlemini otomatik olarak yerine getirmektedir. Zaman kontrollü olarak doyuma ulaşan reçine, tuzlu su ile rejenerasyona girerek Mg (Magnezyum) ve Ca (Kalsiyum) iyonlarından temizlenir.

Debi kontrollü yumuşatma sistemleri geçen su miktarını cihaz üzerinde bulunan bir sayaç vasıtası ile ölçümleyerek daha önceden programlanmış rejenerasyon işlemine tabi tutar. Doyuma ulaşan reçine debi kontrollü olarak tuzlu su ile rejenerasyona girerek, kalsiyum ve magnezyum iyonları sudan uzaklaştırılır. Tandem tip cihazlar aralıksız 24 saat yumuşak su gereksinimi olan tesisler için idealdir. Sistem üzerinde; iki adet reçine kolonu, katyonik reçineleri, otomatik valfler ve tuz tankı bulunur. Tandem (Dublex Sistem) su yumuşatma sistemlerinde otomatik valfler debi kontrolünü baz alarak çalışır. Servisteki reçine tankından belirli debide su geçtiğinde otomatik olarak rejenerasyona geçer, diğer tank ise servis konumuna geçerek tesisata yumuşak su vermeye devam eder. Bu sayede insan müdahalesine ihtiyaç duymaksızın ve rejenerasyon işlemleri için proses durmadan günün 24 saati kesintisiz yumuşak su üretmiş olur.

TERS OSMOZ SİSTEMLERİ

Ters Ozmoz, ağır metalleri içme suyu elde etmek için arıtabilen tek teknoloji olup, dışarıdan suyun içerisine kesinlikle kimyasal bir dokunuş yapılmadan, fiziksel bir işlemle yapılan su arıtma yöntemidir. Ters Ozmoz (Reverse Osmosis) sistemlerde arıtılmamış bir su çıkmamaktadır. Günümüzde ilaç ve gıda sektöründe en yaygın kullanılan teknolojidir.

Ters Ozmoz süreci, filtre edilmemiş suyun basınç uygulanarak yarı geçirgen zardan geçirilerek filtrelenmesi işlemi olarak da tanımlanabilir. Tamamen doğal bir yöntemdir. Ters Ozmoz teknolojisinde membran filtre kullanılır. Membran, bilim dünyasında hücre zarı, su arıtma teknolojisinde ise seçici geçirgen ya da ayırıcı madde anlamına gelir. Yapılan bu işlem sırasında su molekülleri ve bazı inorganik moleküller membran filtre üzerinde bulunan gözeneklerden geçebilirken, suyun içindeki zararlı ve kirletici maddelerin çoğu bu gözeneklerden geçemez ve su konsantre su olarak dışarı atılır. Yapılan bu işlem diğer filtreleme yöntemlerine göre istenen kapasitede çok daha iyi su kalitesi elde etmeye olanak sağlar.

DEZENFEKSİYON SİSTEMLERİ

Dezenfeksiyon, başta içme suyu olmak üzere artezyen, kullanma ve arıtılmış attık sularda mevcut olabilecek bakteri, virüs ve diğer patojenik mikroorganizmaların elimine edilerek enfeksiyon yapmayacak düzeye indirilmesi işlemidir.

DEMİNERALİZE (DEİYONİZE) SİSTEMLER

Deiyonizasyon (Demineralizasyon) , suyu saflaştırmak amacı ile su içerisinde çözünmüş halde bulunan iyonların, iyon değiştirme işlemi ile sudan uzaklaştırılmasıdır. Deiyonize sistemlerde su içerisinde bulunan iyonlar anyonik ve katyonik reçineler kullanılarak sudan uzaklaştırılır. Bu şekilde çok düşük iletkenlikte saf su elde edilir.

Deiyonize sistemler, anyonik ve katyonik reçinenin aynı tank içerisinde bulunduğu karışık yatak(mix-bed) veya anyonik ve katyonik reçinelerin ayrı tanklarda bulunduğu ayrık sistemler olarak da tasarlanmaktadır. Katyonik reçine ile su içerisindeki pozitif yüklü iyonlar (katyon), anyonik reçine ile de negatif yüklü iyonlar iyon değiştirme yöntemi ile sudan uzaklaştırılırlar. Bu sırada H+ ve OH- iyonları suya geçer. Belli bir işletme süresinden sonra doygunluğa ulaşan anyonik ve katyonik reçineler hidroklorik asit ve kostik ile rejenere edilerek kapasitelerinin yenilenmesi sağlanır. Sistem iletkenlik kontrollü olarak tam otomatik çalışır. Sistem çıkışında okunan iletkenlik değeri set edilen değerin üzerine çıktığında rejenerasyon işlemi otomatik olarak başlar.

EVSEL TİP ARITMA CİHAZLARI

Evsel Tip Arıtma Cihazları şebeke suyunun içindeki görünür ve görünmez olan mikroorganizmaları, katı parçacıkları ve zararlı her türlü kimyasal maddeyi eleyip kaynağı güvenle içilebilecek bir hale getirir. Bunu yaparken; dezenfeksiyon, çöktürme, filtrasyon, deiyonizasyon, elektrodiyaliz ya da en güvenilir su arıtma teknolojisi olan ters ozmoz gibi pek çok işlem uygulanabilir. Sulardaki dezenfeksiyon ise ozonloma ya da ultraviyole ışınları gibi yöntemler kullanılarak yapılır.

ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ

Atık su arıtımı, çeşitli kullanımlar sonucu oluşan atık suların deşarj edildikleri alıcı ortamın fiziksel, kimyasal, bakteriyolojik ve ekolojik özelliklerini değiştirmeyecek hale getirmek için uygulanan fiziksel kimyasal ve biyolojik proseslerin birini ya da birkaçını kapsamaktadır.

Atık su içindeki kirleticilerin uzaklaştırılması amacı ile atık su karakterine göre birincil, ikincil ve ileri arıtma yöntemleri kullanılır. Birincil arıtma, atık sudaki yüzen ve çökebilen katı maddelerin uzaklaştırılması işlemlerini kapsayan fiziksel arıtma ünitelerini içerir. İkincil arıtma organik, maddelerin gideriminde kullanılan biyolojik ve/veya kimyasal arıtma ünitelerini içerir. İleri arıtma bu işlemlere ilaveten ikincil arıtmada giderilmeyen kirleticilerin uzaklaştırılmasında kullanılan prosesleri kapsar.

HAVUZ DEZENFEKSİYON EKİPMANLARI

Havuz içerisinde temizlik yapılabilmesi adına havuz dezenfeksiyon sistemleri kullanılmaktadır. Daha hijyenik kullanım olanağı elde etmek isteyenler farklı sistemler üzerinden yapacakları tercihler sayesinde havuz içerisinde dezenfeksiyonu rahatlıkla sağlayabilirler. İmalattan satışa sunulan sistemler kaliteli kullanım olanağı elde edebileceğiniz şekilde hazırlanmaktadır.

Uzun süre kaliteli kullanım için tercih edebileceğiniz çok sayıda farklı seçenek bulunmaktadır. Ayrıntılı şekilde verilen bilgiler üzerinden yapılacak olan karşılaştırmalar özellikle havuzunuz için en uygun seçeneği belirlemenizi sağlamaktadır. Kullanılacak olan cihazlar havuzda dezenfeksiyonu sağlamak amacıyla etkili olmaktadır. Devamlı olarak temiz ve hijyenik kullanım olan aile etmek isteyenler için tercih edilecek ürün seçenekleri arasında yer almaktadır.

Sohbeti başlat
Merhabalar;
Size nasıl yardımcı olabilirim?